Wednesday, December 3, 2008

Kek Coklat Mocca dan Kek Butter Marble
Sebelum mempunyai kedai sendiri,kebanyaka
n kerja-kerja di buat di rumah sahaja.Semuanya bermula apabila membuat tempahan pertama untuk seorang kawan lama...Kek Coklat Mocca Moist untuk majlis hari lahir...Mulanya mengelabah juga sebab tak berapa pandai bab dekorasi dan piping kek ni...tapi cuba juga...tup!tup! jadilah seperti dalam gambar ni.lepas tu ramai juga yang mula menempah kek dan kek cawan untuk majlis perkahwinan,pertunangan dan sambutan hari lahir. Jadi,inilah gambar yang dapat diabadikan...Kek Spongebob sempena kemerdekaan negara kita Malaysia ke 50! kek ni untuk majlis sekolah tadika anak ummie...Kek mentega oren dengan poppy seed.Ummie menggunakan krim mentega dan lakaran spongebob dan rama-rama tu secara ''free hand'' jer! hehehehe...anakku Ilah yang mintakan lakaran rama-rama tu...bila ditanya kenapa rama-rama?...dia jawab...''itu lambang kebebasan...ummie!'' budak-budak sekarang memang pandai...Alhamdullillah!
Ini pulak kek hari lahir puteriku yg ke 4 tahun...dah besar anak ummie ni..hehehehe...lahir bulan April...baru sekarang masuk blog.

Buat 2 tingkat,kek bahagian atas kek butter marble(favorite dia!) kek yang bawah kek coklat mocha.

Tak sempat nak bubuh riben...dia dah tak sabar nak tiup lilin!

Maka jadi macam nilah kek puteriku yg sorang ni...

Tapi tahun 2009 ni dia nak selebret kat Tadika dan dah siap minta kek coklat n butter ....designnyer...kene lah tunggu hari tu yaa....

No comments:

Post a Comment